Hvorfor starte med sykling i voksen alder?

Det er kanskje når man merker at kiloene legger seg på, lungene svikter og blodtrykket føles for høyt at mange begynner å få bange anelser. Sykling har kanskje ikke vært den foretrukne sporten å holde seg aktiv i, men når man først har kommet seg i sadelen, er det ingen vei tilbake. Vel, når man sykler er det alltid en vei tilbake, og den skal man sykle sammen med gode følgesvenner.

Når man har kommet i en viss alder, føler man for å ha en hobby. Sykling er fin mosjon og en super idrett for dem som har fyldig lommebok. Selv om nye sykler er dyre, slik som en el-sykkel med sentrert batteri, kan man finne mange utrolige tilbud. Blir man medlem av en klubb får man ofte 10 eller 20 prosent rabatt på nye sykler også.

Det sosiale

Det er ingen tvil om at sykkelmiljøet er en stor familie. Selv etter mange år kan man treffe på folk man syklet med og ha en riktig så fin prat. Det sosiale er helt unikt når det gjelder sykling, og det kommer kanskje av flere faktorer:

  • Sykling er en fantastisk sport
  • Man kommer fort i særdeles god form
  • Det følger med en slags lidenskap til sykling
  • Status

Med det sosiale følger en rekke fordeler som er viktige for å ha det godt med seg selv. Det trenger ikke nødvendigvis handle om å ha det aller feteste utstyret, selv om det hjelper. Man lærer stadig nye ting, og sammen trener man mot egne eller felles mål.

Treningseffekten

Trening med sykling gir en fantastisk effekt. Man vil fort merke om sykling er noe man liker, men man må huske på at det er mange ting som vil bli bedre etter hvert. En sykkel kan være feil innstilt, noe som gjør at man får plager og ikke den etterlengtede effekten. Setet kan virke hardt til å begynne med, men det skal bare et par turer på 100 kilometer hver, så vil man fort merke at smertene forsvinner. Sykling kan også utøves som spinning i gymsal, terrengsykling på sti eller på rulle året rundt.

Sykling forbedrer kondisjonen, men trener man effektivt kan den også styrke musklene. Mange tror det kun er i beina, men det er overhodet ikke riktig. Hele kroppen blir trent fordi man støtter seg med armene på styret, bruker magemusklene i bakker og holder hodet kaldt i timer av gangen.

Ute i det fri

Mange tenker heller kanskje ikke så mye på hvilken effekt det å være ute har. Frisk luft, sol, nye steder og visuelle opplevelser er bare noe av det man kan få på sykkelen. Det å være ute i det fri gjør noe med oss. Dessuten blir vi mer opptatt av å ta vare på naturen rundt oss. Man ser søppelet som ligger etter veien. Vi kommer oss mye mer ut og puster frisk luft inn i lungene. I stedet for å sitte i den komfortable sofaen, så blir sykkelsetet ditt foretrukne sted.

Naturen gir oss gode følelser, og selv om det kan være utmattende å trå opp bakke etter bakke, så gir denne roen og friheten fra det daglige jaget en helt ny sinnsro. Det gjør heller ikke noe om det regner og snør for den saks skyld. Enkelte sykler best når piggene borer seg inn i stålis, mens andre liker at det er fukt i lufta når de farer ned en vill løype i skogen.