IK Hero – En tradisjonell cykleklubb

Norske sykkelklubber er så gamle at til og med ordene var annerledes. Ordet kommer fra engelsk cycle noe som forsåvidt club også gjør. Uansett så er dette en artikkel om sykkelklubben IK Hero. Det var den gang gutter i hovedstaden Kristiania som samlet seg til utfoldelse rundt idrett, og sykling var noe som var nytt og spennende.

I dag er Hero en klubb som satser på bredde og topp. Med et sterkt kvinnelag kan Hero prestere i de aller fleste store turritt og Master i landet, og ikke minst sende representanter til EM og VM i ulike klasser. Satsing på landevei er stor, selv om IK Hero også holder på med skøyter, svømming, fotball og ski.

Den spede starten

Klubben så dagens lys i 1914, da med navnet Nord. Spesielt for dette året var utbruddet av første verdenskrig, en krig Norge ikke deltok i. Men sykkelen fikk stor betydning i krig, men også konkurranse. Store ritt som Giro di Italia og Tour de France hadde allerede overbevist millioner av skuelystne verden over.

Utover på 20-tallet begynte Hero-syklistene å markere seg. Først under navnet Hellas, og i 1922 vant Gustav Kristiansen to NM-gull i tempo og fellesstart. Han ble også uttatt til OL i 1928. Han deltok i spenstige ritt som Kristiania-Stockholm og Trondheim – Oslo i 1939 da han syklet inn til daværende rekord på 20 timer.

Mange i Kristiansen familien drev aktivt med sykling, og nevøen Erling utmerket eg mest. Han tok flere NM- og VM-medaljer. Senere vokste klubben seg større og begynte selv å arrangere flere ritt.

Flere NM, UM, EM, VM-medaljer ble tatt, og to syklister har til og med deltatt i OL.

Ritt arrangert av IK Hero

Når man har trent med IK Hero en stund kan man prøve seg blant halv-proffene. Det er lurt å trene spesifikt på teknikk, styrke og utholdenhet. Men man kommer ingen vei uten å trene på å ligge i feltet. Trening er noe som gjør at man blir bedre, akkurat som i andre deler av livet.

En som tester ut Storspiller gratis spilleautomater for første gang, vil ikke skjønne så mye ut av det. Men det er nettopp dette som gjør en god. Man kan nesten merke når ting er i ferd med å skje. Den samme utløsende effekten får man når man trener målbevisst over tid.

De mest kjente rittene klubben arrangerer er:

  • 2-mila
  • Enebakk Rittet
  • Tyrifjorden Rundt
  • Solomesterskapet

2-mila har blitt arrangert i 93 ganger siden 1926, og bare en pandemi kan stoppe den 94 utgaven av dette etter hvert så prestisjetunge rittet. Solomesterskapet er et ritt for unge mellom 10-16 år, der de kan utfolde seg i idretten de liker så godt.

Bli medlem av IK Hero

Når man blir medlem av IK Hero entrer man inn i en ærverdig klubb. Med over 100 års historie bak seg, er de en av landets eldste klubber for sykling, en sport som den gang var helt i startgropa. For å bli medlem må man melde seg på via nettportalen på hjemmesiden deres. Det er mange fordeler ved å bli medlem av sykkelklubben, ikke minst at man møter en positiv gjeng som alltid er med og sykler når været er godt.

Med helårs-lisens er man også forsikret om uhellet skulle være ute. Sykling er godt for helsen og gir en mestringsfølelse man sjelden opplever ellers. Sykkelklær og egne klubbdrakter følger med til god pris, dessuten får man en rekke rabatter på sykkel, deler og hjul. Ikke dumt å ta med seg i en sport som er relativt dyrt sammenlignet med mange andre.

Bor man i og rundt Oslo er Hero Sykkelklubb en fin klubb å starte i.